
CDC nedávno zjistilo, že děti dostávají ve stravě příliš mnoho soli. Děti dostávají asi o 1/3 více soli, než je doporučené množství. Důvod, proč je tento nárůst soli špatný, je ten, že vystavuje děti a dospívající riziku vysokého krevního tlaku a srdečních chorob. Ačkoli se jedná o stavy, které se často zvyšují se středním věkem, nedávná historie ukázala, že nyní více dospívajících a dětí vykazuje časné známky rozvoje těchto stavů.
Studie ukázala, že více než 90 % účastníků studie přijímá příliš mnoho soli. CDC odhaduje, že děti školního věku denně konzumují asi 3 279 mg sodíku. To je téměř o 1 000 více než doporučené množství, což je pouze 2 300 mg sodíku denně.
Toto nadměrné množství sodíku pochází ze zpracovaných a restauračních potravin. Studie také zkoumala, odkud děti přijímají sůl. Vědci zjistili, že 43 % sodíku pochází z běžných potravin, které děti nejčastěji jedí: pizza, chléb, uzeniny/uzeniny, slané svačiny, sendviče, sýr, kuřecí nugety, těstovinové míchané pokrmy, mexická míchaná jídla a polévky. .
Vědci také zjistili, že 65 % příjmu soli pochází z potravin zakoupených v obchodech, 13 % z fastfoodů a pizzerií a 9 % ze školních jídelen. To je špatné, protože sodík zvyšuje dětem krevní tlak do té míry, že nyní CDC odhaduje, že 1 ze 6 dětí v USA má hraniční nebo vysoký krevní tlak.
Pokuste se omezit příjem soli pro vás a vaše děti! Z dlouhodobého hlediska jim to ušetří spoustu zdravotních problémů. Připravte si čerstvé potraviny místo toho, abyste jedli burger z McDonald’s. Dávejte pozor na potraviny, které nakupujete také v obchodě s potravinami! A snažte se držet dál od potravin z plechovek, protože v nich mohou být další konzervační látky.